Moj razvoj v smer raziskovanja samega sebe in odkrivanja starih znanj sega v leto 2013, ko sem se zaradi zdravstvenih težav začela obračati nazaj k naravi. Ker so bile moje zdravstvene težave posledica čustvene travme, sem vedela, da zgolj prehrana, dodatki, zelišča in zdravila niso dovolj, da bi lahko v celoti pozdravila svoje telo in dušo. Vedno bolj sem iskala različne tehnike, ki lahko delujejo tako na fizičnem, kot čustvenem nivoju in preko raziskovanja in učenja različnih tehnik, sem izbrala orodja, ki so meni najbolj pomagala.

Danes pri svojem delu združujem številne tehnike, ki jih prilagodim posameznikovim potrebam. Namreč verjamem, da je vsak od nas unikat in da ne obstaja neka univerzalna pot, ki je primerna za vse ljudi. Vsak od nas ima za seboj svojo zgodbo v kateri se prepletajo življenjske navade (in razvade) skupaj z življenjskimi preizkušnjami, zato vsak od nas rabi podporo, ki bo nam v danem trenutku najbolj pomagala.

Samo norec pričakuje spremembo, brez, da bi karkoli spremenil. Če si resnično želimo izboljšati svoje zdravje in počutje, ter dvigniti kvaliteto življenja na višji nivo, potem moramo v življenju nekaj spremeniti. Več časa kot vztrajamo pri negativnih vzorcih in slabih navadah, več časa in več pomoči potrebujemo, da pridemo zopet nazaj v ravnovesje. Vsekakor pa ni nikoli prepozno, da začnemo. Vsak korak v pravo smer, nas slej ko prej pripelje do željenega cilja.

V kolikor si res želite spremembe in ste se pripravljeni potruditi, se spremeniti in sami aktivno prispevati k boljšemu počutju, potem sem tukaj z vami, da vam pomagam in sem vam v oporo.

Najbolj od vsega je pomembno zavedanje, da z iskreno željo in namenom lahko dosežemo karkoli. Kdor hoče, najde pot, kdor noče, najde izgovor!

Moje reference:

Moja primarna izobrazba mi daje zmožnost sodelovanja z ljudmi, ki prejemajo medicinska zdravljenja in bi radi sočasno telo podprli tudi z naravnimi pristopi. V primeru bolezni in medicinskega zdravljenja je zelo pomembno poznati naravo same bolezni in osnovne mehanizme delovanja zdravil, da se lahko temu prilagodi podpora z naravnimi tehnikami. Včasih so namreč določeni naravni pripravki kontraindicirani pri ljudeh z zdravili.

Vpliv prehrane na človeka z vidika TKM je precej drugačen od klasičnega nutricionizma. Namreč TKM se ne ukvarja s kalorijami ali količinami hranil v posameznem živilu, ampak s tem, kako posamezno živila vpliva na organe, pretok krvi in qi-ja, ter vpliv na yin/yang ravnovesje. Vsako živilo ima s svojo barvo, okusom in temperaturo unikaten način delovanja. Znotraj prehranjevanja po načelih TKM se upošteva posameznikovo osnovno ravnovesje med petimi elementi in razmerjem med yinom in yangom, na podlagi katerega se potem izbere živila, ki so zanj najbolj optimalna. Poleg tega, pa se sočasno upošteva tudi vpliv letnih časov.

Že Hipokrat je bil mnenja, da naj bo hrana naše zdravilo. Če želimo res obnoviti svoje zdravje, je ena izmed najbolj ključnih stvari redno razstrupljanje. Namreč današnji človek je izpostavljen velikim količinam strupov, ki jih naši predniki niso poznali. Včasih ni bilo izraza »ekološka« pridelava, ker za to ni bilo potrebe, saj je bila vsa hrana pridelana ekološko. Danes je vedno več »umetne« hrane, ki je vzgojena v nenaravnih pogojih, z obilo antibiotikov, umetnih hormonov, pesticidov in ostalih kemijskih spojin, ki so za naša telesa breme. Ko se vsi ti strupi v telesu nakopičijo, potem celice ne zmorejo več optimalno delovati in začnejo obolevati. V takem primeru nam ne koristi noben prehranski dodatek, saj je telo potrebno najprej razstrupiti, da je sploh zmožno absorbirati hranila iz hrane in prehranskih dopolnil. Obstaja več pristopov kako lahko telo razstrupimo in znotraj programov izberem tiste, ki so za posameznika najbolj optimalni in potrebni. Po končanem razstrupljanju pa je potrebno potem izgraditi zdrave temelje in vzpostaviti način življenja, ki bo podpiral posameznikovo dolgoročno dobro počutje.

Obraz je ogledalo duše in naše notranje energije. Naša resnična narava, naš odnos do sveta, naše čustvovanje in naši talenti, so zapisani na obrazu. Obraz nikoli ne laže in vedno pokaže kakšna je oseba v resnici. Diagnostika obraza nam omogoča tudi oceno stanja naših notranjih organov oziroma določanje naših šibkih predelov, ki rabijo največ podpore.

Vsak od nas je rojen z določenim zapisom, ki predstavlja podlago za naše zdravje. Vpogled v našo astrološko karto nam nudi informacije o tem, s kakšnim ravnovesjem smo se rodili in kje se skrivajo naše šibkosti. Na podlagi tega lahko potem predvidimo kje se lahko pojavijo zdravstveni simptomi in kar je najbolj pomembno, da vemo katere dele telesa ali organe moramo tekom življenja bolj čuvati in zanje bolj redno skrbeti.

Osnovne taoistične tehnike (notranji smehljaj, zdravilni zvoki, Qi Gong), life pulse massage, healing love (Uporaba orgazmične energije za samozdravljenje telesa, masaža jajčnikov in prsi, uporaba kristalnih jajčk), cosmic healing.

Izjava o omejitvi odgovornosti

Vse informacije na tej spletni strani, facebook strani Čarobnost življenja z Melito Rupnik ali informacije v elektronskih novicah, so zgolj informativnega značaja in niso nadomestilo za obravnavo pri osebnem zdravniku ali zdravniku specialistu. Vse tehnike in svetovanja, ki jih izvajam Melita Rupnik, niso nadomestilo za medicinsko diagnostiko in zdravljenje. V primeru obstoječe bolezni ali jemanja zdravil, se pred obiskom posvetujete s svojim zdravnikom. V zvezi z vašim zdravjem se ne zagotavlja nobena obljuba, saj so vse tehnike in svetovanja namenjena zgolj krepitvi dobrega počutja in vitalnosti.